Αθήνα, 4/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Υγιεινή Διατροφή με το πρωτοποριακό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»

στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

H ΑΒ Βασιλόπουλος, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 12:30, τα εγκαίνια του πρωτοποριακού εκθέματος «Το ΑΒητάρι της διατροφής», στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Το σύγχρονο διαδραστικό έκθεμα, που αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ, έχει στόχο να μεταφέρει το μήνυμα για τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, αλλά και του Ινστιτούτου Prolepsis, με το οποίο η εταιρεία συνεργάζεται σταθερά στο πρόγραμμα ΔΙΑτροφή. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έκθεμα και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής. Το έκθεμα ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μουσειολογικές αρχές ενός Παιδικού Μουσείου. Ο σχεδιασμός του είναι αποτέλεσμα δημιουργικής συνεργασίας της  διεπιστημονικής ομάδας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και του αρχιτέκτονα, κ. Παύλου Αραβαντινού, από το γραφείο ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με την υποστήριξη και την αξιοπιστία της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αξιοποιώντας μια μακρά εμπειρία σχεδόν 80 χρόνων στην αγορά τροφίμων συστήνει σήμερα στο κοινό το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής»: ένα σύγχρονο έκθεμα που ως αποστολή έχει να γνωρίσει στα παιδιά την υγιεινή διατροφή στις μελλοντικές γενιές της χώρας μας. Για όλους εμάς στην ΑΒ η σημασία των υγιών και θρεπτικών προϊόντων αποτελεί στρατηγική επιλογή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, που αποδεικνύεται στην πράξη από την συνολική καθημερινή μας λειτουργία».

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 έως 15:00 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα διοργανωθεί Αφιέρωμα στην Υγιεινή Διατροφή. Εκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικά σχεδιασμένα από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, προσκαλούν παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειές τους να μάθουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με το βλέμμα στραμμένο στις γενιές του αύριο, θέτει τα θεμέλια ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής. Η εταιρεία εδώ και σχεδόν 80 χρόνια παραμένει πιστή στο όραμά της να φέρνει στα ράφια της υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα κατακτώντας σταθερά μια θέση σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.