Παιδικές Γιορτές

Εορταστικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Γιόρτασε τα γενέθλιά σου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!

Οι παιδικές γιορτές είναι εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν μελετηθεί και διοργανώνονται για τα παιδιά και τις οικογένειές τους με αφορμή τα
γενέθλια, την ονομαστική τους εορτή ή κάποιο άλλο ευχάριστο γεγονός. Σκοπός αυτού του τύπου εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να ανακαλύψουν οι «εορτάζοντες» τα εκθέματα του μουσείου μαζί με τους φίλους τους, να παίξουν και να έχουν την εμπειρία μιας «μουσειακής γιορτής», που θα τους εξοικειώσει ακόμα περισσότερο με την έννοια «μουσείο».

Μπορείτε να κάνετε δώρο στο παιδί σας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα
αποκλειστικά για εκείνο και τους φίλους του!

Αναλόγως με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που θέλετε να
προσκαλέσετε μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά
προγράμματα:

για παιδιά 5-7 χρόνων (νήπια, Α & Β’ Δημοτικού)

«Το σπίτι του Αλχημιστή»

Τα μυστικά ενός αλχημιστή που ζούσε πριν από πολλά πολλά χρόνια γίνονται αφορμή για να ζήσουν τα παιδιά τη χαρά του πειράματος και της φαντασίας.
Συνταγές για ελιξίρια και φίλτρα μαγικά περνούν στα χέρια των παιδιών… μέσα από μια σειρά δοκιμασιών.

για παιδιά 7-10 χρόνων (Β’ έως Δ’ Δημοτικού)

«Κυνηγοί φαντασμάτων»

Φήμες λένε πως στο Ωδείο Αθηνών κατοικούν φαντάσματα, τα οποία μαζεύουν τους πιο «φανταστικούς» ήχους για τη δική τους ηχο-συλλογή. Τα παιδιά γίνονται κυνηγοί φαντασμάτων και ξεκινά μια περιπέτεια γεμάτη αινιγματικές παρτιτούρες, μυστηριώδεις ήχους και «φανταστικές» μουσικές!

για παιδιά 10-12 χρόνων (Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού)

«Κώδικας Μελάνι»

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό βρίσκεται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Γρίφοι, αινίγματα και κώδικες το προστατεύουν εδώ και πολλά χρόνια. Αν μπορέσουμε να σπάσουμε τον «Κώδικα Μελάνι» θα αποκαλύψουμε έναν απρόσμενο θησαυρό! Τι λες; θα τα καταφέρουμε;

Για την οικονομική συμμετοχή καθώς και τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής
μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο 210 3312995 (εσωτερικό 110) ή να στείλετε e-mail στο info@hcm.gr αναφέροντάς μας την ηλικία του παιδιού που θα γιορτάσει, την επιθυμητή ημερομηνία εορτασμού, τον πιθανό αριθμό των προσκεκλημένων καθώς και ό,τι κρίνετε απαραίτητο να σας διευκρινίσουμε.