Γίνε κι εσύ εθελοντής

Κατέβασε και συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντή και προώθησέ τη στο [email protected]

Volunteer_Application_2021

Φιλοσοφία εθελοντικού προγράμματος

 Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (E.Π.Μ.) ανέπτυξε το θεσμό των εθελοντών από την ίδρυσή του, το 1987, και από τότε μέχρι και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του.

Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι για το Μουσείο, φέρνουν νέες ιδέες, ενθουσιασμό, γνώση, ειδικότητα, επαγγελματισμό και προσωπική αφοσίωση.

Μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και τη συμμετοχή τους σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας, οι εθελοντές χρησιμοποιούν και αναπτύσσουν όλο τους το δυναμικό, υποστηρίζοντας όλα τα τμήματα και τις λειτουργίες του Μουσείου.
Η διεπιστημονικότητα του χώρου προσφέρει, ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν επαγγελματική προϋπηρεσία.

Το 2005 το εθελοντικό πρόγραμμα του Μουσείου βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση από την ΕΟΣΦΙΜ (Ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων Φίλων των Μουσείων).

Τομείς απασχόλησης:

Εθελοντής στο Ε.Π.Μ. μπορεί να γίνει ο καθένας (παιδιά, φοιτητές, γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ).

Το αντικείμενο της εργασίας του κάθε εθελοντή καθορίζεται με βάση τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του αλλά πάντα σε σχέση με τις ανάγκες του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα κάθε εθελοντής μπορεί να δραστηριοποιηθεί :
– στον εκθεσιακό χώρο
– στα εκπαιδευτικά προγράμματα
– στις συλλογές
– στο κέντρο έρευνας και τεκμηρίωσης
– στο δωρητήριο
– στο υλικοπωλείο
– στη γραμματεία
– στην υποδοχή
– στην τεχνική υποστήριξη
– στην ανάπτυξη
– στην επικοινωνία


Αναγνώριση εθελοντικής προσφοράς

Με τη συμπλήρωση 250 ωρών εθελοντικής εργασίας χορηγείται βεβαίωση, ενώ παράλληλα υπάρχουν εκπτώσεις σε σεμινάρια του Μουσείου μας και δίνονται πολλές ακόμα ευκαιρίες. Εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις, οργανώνονται αποκλειστικά για την ομάδα των εθελοντών.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που ενδυναμώνουν το έργο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου!

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε νέους εθελοντές με όρεξη και διάθεση να συνεργαστούν με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο!

Αν διαθέτεις χαμόγελο και ελεύθερο χρόνο ώστε να υποστηρίζεις σε σταθερή βάση τις λειτουργίες του μουσείου που θα επιλέξεις, με βάση τα ενδιαφέροντά σου και τις ανάγκες του Μουσείου, δήλωσε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] . Σε περιμένουμε!

Πρακτική άσκηση σπουδαστών και φοιτητών

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με χαρά δέχεται τις αιτήσεις φοιτητών και σπουδαστών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο χώρο του (εκθεσιακός χώρος, τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοίκηση, πωλητήρια κλπ). Με την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης παρέχεται βεβαίωση. Ελάχιστη διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι οι 250 ώρες.

Οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις για φοιτητές ΑΕΙ είναι αναρτημένες στο σύστημα ΑΤΛΑΣ https://submit-atlas.grnet.gr/Default.aspx

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2103312995 (εσωτερικό 122).