Για ελεύθερο κοινό

Για οικογένειες

με παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

 

Για οικογένειες

με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων τα Σαββατοκύριακα & τις περιόδους των σχολικών διακοπών

Κάθε Σάββατο και Κυριακή & τις περιόδους των σχολικών διακοπών πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

11:15 – 12:00 «Μύρισε γλυκό» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Μυρωδιές και γεύσεις πλημμυρίζουν το μουσείο και εμείς γινόμαστε ζαχαροπλάστες! Πειραματιζόμαστε με υλικά ζαχαροπλαστικής και παρασκευάζουμε τα δικά μας μυρωδάτα μπισκότα.

12:15 – 13:00 «Κοχύλια, ψάρια και άλλα πλάσματα του βυθού» για παιδιά 4-6 χρόνων

Τα παιδιά εξερευνούν τους θησαυρούς που υπάρχουν μέσα και έξω από τη θάλασσα … βουτάνε με τη φαντασία τους και κατασκευάζουν τα πιο πρωτότυπα θαλάσσια πλάσματα!

13:15 – 14:00 «Σείσου και κουνήσου!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Με ποιους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να παραγάγουμε ήχους; Ελάτε να δημιουργήσουμε το εργαστήρι του ήχου και ως ηχο-ερευνητές να κατασκευάσουμε τα δικά μας κρουστά μουσικά όργανα!

14:15 – 15:00 «Λένε για μένα», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Πόσα πράγματα έχει να μας πει μια βαλίτσα; Τι μπορούμε να καταλάβουμε για έναν άνθρωπο μέσα από τα πράγματά του; Παίζουμε με αντικείμενα και ανακαλύπτουμε κοινά και διαφορετικά στοιχεία του καθενός.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

11:15 – 12:00 «Οι κορνίζες του καλοκαιριού», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Το καλοκαίρι ξεκίνησε! Πώς θα κρατήσω τις καλύτερες στιγμές από το καλοκαίρι; Με στάμπες, κολάζ και ζωγραφική τα παιδιά δημιουργούν και διακοσμούν τις κορνίζες τους, για να τοποθετήσουν τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις.

12:15 – 13:00 «Μουσική …του ύψους και του βάθους», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πόσο ψηλοί μπορεί να είναι οι μουσικοί φθόγγοι; Πώς χαμηλώνουν; Μετράμε το ύψος των μουσικών ήχων πραγματοποιώντας πειράματα με χορδές. Γνωριζόμαστε με την οικογένεια των έγχορδων μουσικών οργάνων, κατασκευάζουμε τη δική μας κιθάρα, και φέρνουμε… τα πάνω κάτω με τη μουσική μας!

13:00- 15:00 «Κατασκευές του… (κόκκινου) κουτιού! Ένας … χάρτινος ήρωας στο βιβλίο μου» ελεύθερη ροή για όλες τις ηλικίες

Η Αθήνα μας είναι παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου και μας καλεί να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, να ζήσουμε περιπέτειες και να γνωρίσουμε ήρωες. Τα παιδιά κατασκευάζουν τον δικό τους σελιδοδείκτη, έναν μοναδικό σούπερ ήρωα, για να μη χάνονται μέσα στις σελίδες των βιβλίων τους.
Οικονομική συμμετοχή: 3,00 € το άτομο

 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

11:15 – 12:00 «Κρούω… και ακούω!», για παιδιά 4-6 χρόνων

Πώς ψιθυρίζει η μουσική; Πώς φωνάζει; Με ποιον τρόπο μπορεί να τραγουδήσει; Τα κρουστά μουσικά όργανα μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της έντασης των μουσικών ήχων, μέσα από τον πειραματισμό με διάφορα υλικά. Κατασκευάζουμε το δικό μας κρουστό και πλημμυρίζουμε το περιστύλιο με εντάσεις και ρυθμούς!

12:15 – 13:00 «Καλοκαιρινές αναμνήσεις… στο ψυγείο μου» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ποια αντικείμενα μαγνητίζονται στο Παιδικό Μουσείο; Ποια όχι; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γινόμαστε ερευνητές, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του μαγνήτη και κρατάμε τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις…στο ψυγείο μας!

13:15 – 14:00 «Χρωματο… μπερδέματα», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Μπερδεύουμε τα βασικά χρώματα, για να δημιουργήσουμε νέα. Πειραματιζόμαστε με τις διαφορετικές αποχρώσεις των χρωμάτων, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και δημιουργούμε ένα δικό μας έργο!

14:15 – 15:00 «Επιστήμονες… του αέρα!», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Παρατηρούμε, ερευνούμε, πειραματιζόμαστε με τις ιδιότητες του αέρα και δημιουργούμε τις δικές μας χρωματιστές… αερο-διαδρομές!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

11:15 – 12:00 «Ένας τραγανός … ήλιος», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ανακαλύπτουμε υφές, γεύσεις, εικόνες και μυρωδιές, πειραματιζόμαστε με υλικά μαγειρικής, χρώματα και σχήματα και παρασκευάζουμε μπισκότα ζεστά …σαν τον ήλιο.

12:15 – 13:00 «Τα παπούτσια πήραν δρόμο», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Στα δυο μας πόδια καθημερινά τα φοράμε και για περιπέτειες ξεκινάμε. Θα γνωρίσουμε ένα από τα παλιά επαγγέλματα, θα μετρήσουμε τις πατούσες μας, θα υπολογίσουμε το νούμερο των παπουτσιών μας και θα γίνουμε κατασκευαστές ενός πρωτότυπου σημειωματάριου για δουλειές του …ποδαριού.

13:00- 15:00 «Κατασκευές του… (κόκκινου) κουτιού! –Μαγνήτες!» ελεύθερη ροή για όλες τις ηλικίες

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ανοίγει το Εργαστήρι του και από αυτό ξεπηδούν Κόκκινα Κουτιά με εργαλεία και υλικά που στα χέρια των παιδιών μεταμορφώνονται σε πρωτότυπες και ευφάνταστες κατασκευές! Σήμερα το κόκκινο κουτί μας προτρέπει να φτιάξουμε μια κατασκευή που μαγνητίζει!

Οικονομική συμμετοχή: 3,00 € το άτομο

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των
5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Η οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κατασκευές του… (κόκκινου) κουτιού) είναι 3,00 € το άτομο.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική -καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.