Την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρες 11:15 – 12:45,
το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η συγγραφέας Μαρία Σαμψωνάκη προσκαλούν οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 5 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για την παρουσίαση του βιβλίου της «Ο γατογιατρός» των εκδόσεων Διάνοια.
Μαζί μας θα είναι η κτηνίατρος, Ισμήνη Δρακούλη, που διαθέτει ιατρείο μόνο για γάτες, για να μοιραστεί χρήσιμες συμβουλές και να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και απορία.
Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με την τεχνική του οριγκάμι και να φιλοτεχνήσουν τις πιο ευφάνταστες γάτες καθώς και να ζωγραφίσουν με οδηγό τη φαντασία τα πιο απίθανα μέρη που μπορεί να κρυφτεί ένα ζώο στην πόλη.
Είσοδος ελεύθερη
Δηλώσεις συμμετοχής στο more.com
https://www.more.com/gr-el/tickets/museums/children/parousiasitouvivliou/ogatogiatros/

Αφορμή για τη συγγραφή του «Γατογιατρού» δόθηκε μέσα από τις κοινές δράσεις του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και της εταιρείας Gerolymatos International για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωση των ζώων. Μέσα από τις δράσεις αυτές γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του εκθέματος «Ιατρείο φροντίδας ζώων συντροφιάς» που, από τον Δεκέμβριο του 2024, λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με τη χορηγία της εταιρείας Gerolymatos International.
Σκοπός του εκθέματος είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους γύρω από τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας της υγείας των ζώων συντροφιάς. Παράλληλα αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του κτηνιάτρου.
Στο έκθεμα, μικροί και μεγάλοι μέσα από το παιχνίδι ρόλων εξοικειώνονται με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς, αναπτύσσοντας συμπεριφορές υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης και παράλληλα ανακαλύπτουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο κτηνίατρος στην υγεία των ζώων και πώς αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τη δική τους υγεία.
Leave a Reply