Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδικούς Σταθμούς (παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το μικρό και το μεγάλο»

Ποιος μπορεί να φοράει ένα παπούτσι νούμερο 50; Πόσο βαρύ είναι ένα αναδευτήρι ενός μέτρου; Τα παιδιά ανακαλύπτουν αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου και προσεγγίζουν την έννοια του μεγέθους. Συγκρίνουν αντικείμενα, τα συσχετίζουν και εξοικειώνονται με απλές μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παίζω και ανακαλύπτω στο Παιδικό Μουσείο»

Πώς είναι ένα Παιδικό Μουσείο; Τι μπορώ να κάνω μέσα σε αυτό; Τα παιδιά συνεργάζονται, αλληλεπιδρούν και  ανακαλύπτουν τρία εκθέματα του μουσείου σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, την οδική ασφάλεια και τη διατροφή. Κι έτσι, η μουσειακή εμπειρία γίνεται …παιχνίδι.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γραμμή ταξιδεύει»

Μια ευθεία γραμμή ταξιδεύει παρέα με τη μουσική, μεταμορφώνεται και μας καλεί να την ακολουθήσουμε. Μέσα από μια ιστορία ανακαλύπτουμε την ευθεία, την καμπύλη και τον κύκλο. Με το σώμα μας και την κίνηση προσεγγίζουμε βιωματικά τις μορφές που μπορεί να πάρει μια γραμμή.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Φυσάω φυσαλίδες»

Με σαπούνι και νερό, με χωνιά και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ανακαλύπτουμε τις φυσαλίδες. Παίζοντας εξερευνούμε τον κόσμο της επιστήμης και της τέχνης, αναπτύσσουμε τη φαντασία μας και ταξιδεύουμε!

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων για Παιδικούς Σταθμούς:

Πέμπτη και Παρασκευή  09:30-10:20 & 11:00 – 11:50

Οικονομική συμμετοχή: 5,00 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου