Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδικούς Σταθμούς (παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παίζω και ανακαλύπτω στο Παιδικό Μουσείο»

Μια φορά κι έναν καιρό μέσα σ’ ένα μουσείο ήταν ένα…αυτοκίνητο! Μία… φυσαλίδα! Κι ένα… καρότο! Τι μπορεί να έκαναν εκεί; Τα παιδιά μπαίνοντας  στο μουσείο τρυπώνουν μέσα σε μια φανταστική περιπέτεια, αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα και  ανακαλύπτουν τρία εκθέματα – σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, την οδική ασφάλεια και τη διατροφή. Και η πρώτη τους μουσειακή εμπειρία γίνεται μια αξέχαστη… παιχνιδο-περιπέτεια! μουσείου σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, την οδική ασφάλεια και τη διατροφή. Κι έτσι, η μουσειακή εμπειρία γίνεται …παιχνίδι.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γραμμή ταξιδεύει»

Μια ευθεία γραμμή ταξιδεύει παρέα με τη μουσική, μεταμορφώνεται και μας καλεί να την ακολουθήσουμε. Μέσα από μία φανταστική ιστορία ανακαλύπτουμε την ευθεία, την καμπύλη και τον κύκλο. Με το σώμα μας και την κίνηση προσεγγίζουμε βιωματικά τις μορφές που μπορεί να πάρει μια… ελεύθερη γραμμή.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Φυσάω φυσαλίδες»

Με σαπούνι και νερό, με χωνιά και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ανακαλύπτουμε τις φυσαλίδες. Παίζοντας εξερευνούμε τον κόσμο της επιστήμης και της τέχνης, αναπτύσσουμε τη φαντασία μας και φφφυσαλιδο-ταξιδεύουμε!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Από 12 Σεπτεμβρίου 2023: για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023

Από 15 Νοεμβρίου 2023: για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων για Παιδικούς Σταθμούς:

Τετάρτη & Πέμπτη  09:30-10:20 & 11:00 – 11:50

Οικονομική συμμετοχή: 6,00 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου