Μια διεπιστημονική πρόταση του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη συνεργασία των εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» & «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

«Το Μουσείο ταξιδεύει» με τον φάκελο της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία προτείνοντας δραστηριότητες εμπνευσμένες από το έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια στον δρόμο» που έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με την υποστήριξη της Αττικής Οδού.

Οι στόχοι των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι

  • Να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στους ασφαλείς τρόπους κυκλοφορίας στους δρόμους, ως πεζοί, επιβάτες, οδηγοί και μελλοντικοί οδηγοί.
  • Να εξελίξουν έννοιες που αφορούν στην κυκλοφοριακή αγωγή μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή.
  • Να γνωρίζουν και να αναγνωρίζουν τα σήματα του Κ.Ο.Κ.

Κοινό: απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού με τυχόν μικρές προσαρμογές από τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών.

Σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν τις δράσεις είτε στο διαθεματικό αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης τους, είτε στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων/εργαστηρίων για την ανάπτυξη/καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε τον ψηφιακό φάκελο, μπορείτε να μας στείλετε σχετικό μήνυμα στο

e-mail: [email protected]

H διάθεση του φακέλου είναι δωρεάν.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή υποστήριξη για την αξιοποίησή του.

Σας ευχαριστούμε πολύ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.