Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για… την ισότητα των φύλων!»

για οικογένειες στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εd.G.E. – Επιμόρφωση των παιδιών και

των εφήβων για την Έμφυλη Ισότητα»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί οικογένειες με παιδιά ηλικίας Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για… την ισότητα των φύλων» που θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου.

Παπούτσια ποδοσφαίρου και πουέντ! Τακούνια και βατραχοπέδιλα! Μικροσκόπια, μπάλες, κούκλες και κουζινικά ξεπηδούν από τα κουτιά των συλλογών του Παιδικού Μουσείου και χίλιες δυο ιστορίες ζωντανεύουν! Σε ποιον ή σε ποια ανήκαν; Ελάτε να τα ανακαλύψουμε, να φανταστούμε, να ονειρευτούμε, να εκφραστούμε και να συν-δημιουργήσουμε ένα έκθεμα απ’ όλες και απ’ όλους για όλες και για όλους!

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις κάτωθι ημερομηνίες:

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Σάββατο 9 Απριλίου 2022           

Σάββατο 7 Μαΐου 2022                

Σάββατο 14 Μαΐου 2022              

Σάββατο 21 Μαΐου 2022              

Σάββατο 28 Μαΐου 2022              

και οι ώρες διεξαγωγής είναι 11:45-13:00 και 13:30-14:45.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-16:00.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος self-test (για τα παιδιά) που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Λίγα λόγια για το Ed.G.E.

Το Εd.G.E. είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να συμβάλει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με την ισότητα των φύλων, μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών παιχνιδιών / εφαρμογών που βασίζονται στην τέχνη αλλά και της συμμετοχής παιδικών μουσείων και σχολείων. Συντονιστής του έργου είναι το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) και συνεργάτες το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Center for the Advancement of Research & Development in Educational Technology (CARDET) από την Κύπρο, το Alchemilla Società cooperativa sociale (ASC) από την Ιταλία, το DISCOVER Children’s Story Centre από τη Μ. Βρετανία και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Παιδικών Μουσείων HANDS ON! International.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος:

https://www.genderequality-edge.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.