Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μέσα από τη δράση «Με το Βιβλίο στο Μουσείο» έχει σκοπό να ενισχύσει τη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το βιβλίο και να το αναδείξει ως μέσο ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, μάθησης, απόλαυσης, δημιουργικής επικοινωνίας μέσα στο μουσείο. Ξεχωριστά εργαστήρια φιλαναγνωσίας πραγματοποιούνται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με πηγή έμπνευσης τα εκθέματα και τις συλλογές του. Κάθε εργαστήρι  αναπτύσσεται σε διαφορετικό έκθεμα με τη συμμετοχή οικογενειών με παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Πιο συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες αφήγησης και ομιλίας, να δημιουργήσουν με πηγή έμπνευσης τα βιβλία αλλά και τις συλλογές του μουσείου, να παίξουν ρόλους και να συνεργαστούν με συγγραφείς και εικονογράφους.

Το επόμενο εργαστήρι θα υλοποιηθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 11:15 – 12:30, στο έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» με την εικονογράφο Studded Betrayal (Χριστίνα Δημητρά).

Σε αυτό το εργαστήρι θα εμπνευστούμε από το έκθεμα “Το ΑΒητάρι της διατροφής”, θα το εξερευνήσουμε, θα κάνουμε τις αγορές μας και θα κατασκευάσουμε το πιο τρελό και σπάνιο χειροποίητο βιβλίο!

Ένα βιβλίο χωρίς κανόνες και περιορισμούς γεμάτο φαντασία και ιδέες που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο!

Ένα βιβλίο με παραθυράκια με τα αγαπημένα μας φανταστικά γλυκά για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2103312995-6 (Τρίτη – Παρασκευή 09:00-15:00)

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και

την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.