Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά

Στις 19 Νοεμβρίου το Genderhood δημοσιεύει το Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών το Genderhood δημιούργησε έναν ψηφιακό οδηγό ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Στο Συναι/no: Οδηγός για γονείς παρουσιάζεται η συναίνεση ως μία δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα.

Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με (α) την σημαντικότητα της σωματικής αυτονομίας και των προεκτάσεών της στη συζήτηση για τη συναίνεση και (β) τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 17:30 το Genderhood διοργανώνει την επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού οδηγού για γονείς Συναι/no: Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

  • Θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός οδηγός για γονείς με τίτλο «Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά»

Το ψηφιακό υλικό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Συναι/no, του πρώτου εκπαιδευτικού κουτιού για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά, το οποίο αναμένεται να παραχθεί εντός του 2022. Ο οδηγός για γονείς παράχθηκε από τη διεπιστημονική ομάδα του Genderhood, με χρηματοδότηση από την κοινότητα πολιτών που συνεισέφεραν στην καμπάνια crowdfunding με τίτλο «Genderhood: Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση» (Απρίλιος-Μάιος 2021)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο». Πρόκειται για ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στo παιδί και στους τρόπους που το κάνουν πιο ευτυχισμένο και αυτόνομο.

Θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών 6-12 ετών.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των γονέων με τις έννοιες της συναίνεσης και της σωματικής αυτονομίας και η εμπερίεξη αυτών σε καθημερινές πρακτικές. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενθάρρυνση των γονέων, σε ένα νέο συναινετικό μοντέλο ανάπτυξης των παιδιών. Στη συνέχεια, η διαδραστική φύση των δραστηριοτήτων αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των γονέων παρέχοντας κατάλληλα εργαλεία και εφόδια ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά σε κλίμα συναίνεσης.

Εκπαιδεύτρια: Λαμπρινή Γεωργίου, Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας & Ενσωμάτωσης, Genderhood

Συντονισμός: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας, Genderhood

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, για την εκδήλωση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω της παρακάτω φόρμας:

https://forms.gle/NGRxC5tfnCKUVD3p6

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται από όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες  η χρήση ατομικής μάσκας προστασίας, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίων 6 μηνών.
Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 3/12, 17:30-20:30
Τοποθεσία: «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας», Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα
——————————————————————-

Mάθετε περισσότερα για το Genderhood

Η ΑΜΚΕ Genderhood από το 2017 προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Αποστολή του οργανισμού είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών με σκοπό να λάβουν τις δεξιότητες ώστε να συνδιαμορφώσουν μία κοινωνία έμφυλης ισότητας. Ο φορέας σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων για το Παιδί & Πρόληψη. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς: Ενδυνάμωση & Ενήλικες, Σχολείο & Επιμόρφωση, Κοινωνία Ευαισθητοποίηση, Πολιτισμός  & Φύλο.

Ιστοσελίδα: https://genderhood.org
Facebook: Genderhood Instagram: @genderhood

Στοιχεία επικοινωνίας: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας, sofia@genderhood.org, 6978315745

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.