Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μέσα από τη δράση «Με το Βιβλίο στο Μουσείο» έχει σκοπό να ενισχύσει τη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το βιβλίο και να το αναδείξει ως μέσο ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, μάθησης, απόλαυσης, δημιουργικής επικοινωνίας μέσα στο μουσείο. Ξεχωριστά εργαστήρια φιλαναγνωσίας πραγματοποιούνται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με πηγή έμπνευσης τα εκθέματα και τις συλλογές του. Κάθε εργαστήρι  αναπτύσσεται σε διαφορετικό έκθεμα με τη συμμετοχή οικογενειών με παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Πιο συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες αφήγησης και ομιλίας, να δημιουργήσουν με πηγή έμπνευσης τα βιβλία αλλά και τις συλλογές του μουσείου, να παίξουν ρόλους και να συνεργαστούν με συγγραφείς και εικονογράφους.

Τα επόμενα εργαστήρια θα υλοποιηθούν με την εικονογράφο Studded Betrayal (Χριστίνα Δημητρά) τις κάτωθι ημερομηνίες:

  • Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 11:15 – 12:30, στο έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» 

Σε αυτό το εργαστήρι θα οδηγήσουμε με ασφάλεια στον δρόμο και θα κάνουμε βόλτα στις φανταστικές σελίδες του χειροποίητου βιβλίου μας. Θα σχεδιάσουμε την πορεία του ταξιδιού μας και θα τη γεμίσουμε με σχέδια. Θα εμπνευστούμε από τα σήματα της οδικής κυκλοφορίας, τα αυτοκίνητα και την πόλη και θα φτιάξουμε το πρώτο μας βιβλίο που με άλλο δεν θα μοιάζει! Γκάζι λοιπόν στη φαντασία και φύγαμε για δημιουργία!

  • Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 11:15-12:30, στο έκθεμα «Γεια σου Πυθαγόρα!»

Πειραματιζόμαστε με τους αριθμούς και τα σχήματα και εμπνεόμαστε από τον φιλόσοφο Πυθαγόρα. Τρίγωνα, τετράγωνα, ορθογώνια και κύκλοι ενώνονται και αναμετρώνται ώστε να δημιουργήσουμε ένα χειροποίητο βιβλίο με το πιο τρελό σχήμα!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! Βάλτε τη φαντασία σας στο σακίδιό σας και ελάτε να δημιουργήσουμε!

  • Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 11:15-12:30, στο έκθεμα «Φυσαλίδες»

Σε αυτό το εργαστήρι, πειραματιζόμαστε με τις φυσαλίδες και τα χρώματα! Αποτυπώνουμε χρωματιστές φυσαλίδες πάνω στα χαρτιά μας, ονειρευόμαστε έναν μαγικό κόσμο και τον αφηγούμαστε μέσα από τους χρωματιστούς μας μαρκαδόρους! Συζητάμε για το πώς φτιάχνονται τα βιβλία και μεταμορφώνουμε τη δημιουργία μας σε ένα μοναδικό χειροποίητο βιβλίο!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2103312995-6 (Τρίτη – Παρασκευή 09:00-15:00)

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και

την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.