Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νηπιαγωγείου

«Από την αγορά στο πιάτο μου»

Τα παιδιά παίζοντας παιχνίδι ρόλων στο νέο έκθεμα «Το αλφαβητάρι της διατροφής» διακρίνουν τα τρόφιμα σε ομάδες και αναγνωρίζουν τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά τους.
Περισσότερες Πληροφορίες

«Ας μαγειρέψουμε στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!»

Τα παιδιά αξιοποιώντας τις αισθήσεις τους ανακαλύπτουν τα υλικά μιας συνταγής γεμάτης διαφορετικές υφές, χρώματα, αρώματα και γεύσεις! Μετρούν, ανακατεύουν, πλάθουν, ζυμώνουν, δοκιμάζουν και δημιουργούν!
Περισσότερες Πληροφορίες

«Ο χορός των σχημάτων»

Ποιο σχήμα κατρακυλάει πιο γρήγορα σε μία κατηφόρα; Ποιο περπατά αργά σαν τη χελώνα; Κι αν τα τρίγωνα είχαν φωνή ποιο τραγούδι θα μας έλεγαν; Τα παιδιά μέσα από ήχους και ρυθμούς ανακαλύπτουν σχήματα και αριθμούς στο σώμα, στη φύση, στη μουσική κι όλος ο κόσμος ήχος θα γενεί!
Περισσότερες Πληροφορίες

«Τα μυστικά  της σοφίτας»

Παλιές φωτογραφίες, παπούτσια, ρούχα, καπέλα εποχής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και χίλια δυο άλλα κρύβονται στη Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Τα παιδιά παίζοντας έρχονται σε επαφή με το παρελθόν, ανακαλύπτουν τα παλιά αντικείμενα, τα συγκρίνουν με τα δικά τους και αναπαριστούν στιγμές από την παλιά εποχή.
Περισσότερες Πληροφορίες

«Πολλές φορές κι έναν καιρό»

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν υπήρχαν παραμύθια; Πού θα ζούσαν οι αγαπημένοι μας ήρωες; Τα παιδιά εντοπίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά των παραμυθιών και με μαγικό βοηθό τη φαντασία και τα εκθέματα του μουσείου γίνονται οι δημιουργοί της δικής τους ιστορίας!
Περισσότερες Πληροφορίες