Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδιά από όλον τον κόσμο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» της Μελίτας Βαγγελάτου από τις 23 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 2 Απριλίου 2023 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας  και την αξιοποίησή της ως πηγή για την κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει.

Η συλλογή φωτογραφιών, η ματιά της φωτογράφου Μελίτας Βαγγελάτου, αποτυπώνει πραγματικές καταστάσεις που βιώνουν παιδιά σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

Οι φωτογραφίες συνυπάρχουν και συνομιλούν με τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

συμβάλλοντας στην ερμηνεία τους πολυαισθητηριακά και πολυπολιτισμικά.

Το θέμα των φωτογραφιών, το πριν και το μετά, η τρίτη διάσταση που λείπει, όλα όσα υπάρχουν και όλα όσα απουσιάζουν από την κάθε φωτογραφία, η τέχνη της φωτογραφίας αλλά και η φωτογράφος εμπνέουν και λειτουργούν ως εργαλείο ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, της παρατηρητικότητας, της φαντασίας, της έκφρασης συναισθημάτων και κυρίως της μεταγνώσης «μαθαίνω πώς να μαθαίνω» για την εξέλιξη του ατόμου και της κοινωνίας που το περιβάλλει.

Κατά την περίοδο υλοποίησης της έκθεσης θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονα τη φωτογραφία για οικογένειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.