Διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά»

με τη συγγραφέα & εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη,

από το “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” & την “ΑΝΤΑΜΑ” για την «Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιακά Μεγαλύτερων Ανθρώπων»

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιακά Μεγαλύτερων Ανθρώπων» (1η Οκτωβρίου), η «ΑΝΤΑΜΑ» (antama.gr/diageneaki-drasi-kardia) και το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» (hcm.gr)  προσκαλούν στο έκθεμα ΣΟΦΙΤΑ του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, Μικρούς (4-12 χρόνων) & Μεγάλους, να συμμετάσχουν ΜΑΖΙ στη διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά» με τη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη.

Οι συμμετέχοντες στη διαγενεακή αυτή δράση θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να καταγράψουν σε ένα πρωτότυπο λεύκωμα, γεμάτο συναισθήματα, οικογενειακές ιστορίες και σημαντικές στιγμές, οι οποίες συχνά μεταφέρονται προφορικά, αλλά πολλές φορές χάνονται με τα χρόνια, ξεχνιούνται ή δεν λέγονται ποτέ.

Το εργαστήρι φιλοδοξεί να κάνει την αρχή σε μια νέα οικογενειακή παράδοση.

Το οικογενειακό  διαγενεακό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), σε 2 ομάδες:

Oμάδα A: 10:00 – 11:15 – Oμάδα B: 11:45 – 13:00

Όλα τα έργα από τη Διαγενεακή δράση «Μια καρδιά ταξιδεύει από γενιά σε γενιά» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

#antama #hcm #AWorld4AllAges #ageing  #intergenerational #addinglifetoyears #socialinclusion  

#everyagecounts #leavenoagebehind #inclusiveness #ageism

Δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ.  210-3312995 (09:00 -16:00)

Κάθε ομάδα αποτελείται από 2 ή 3 άτομα από κάθε οικογένεια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Το διαγενεακό εργαστήρι υλοποιείται με την υποστήριξη του Helidoni Foundation (helidonifoundation.org) και της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη (marinagioti.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.