Μικροί (4-15 ετών) & Μεγάλοι (65+ ετών) δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»!

Σε μία συγκυρία που επιβάλλει την κοινωνική απόσταση η ΑΝΤΑΜΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, προσκαλούν «Μικρούς» & «Μεγάλους» σε μια Διαγενεακή Δράση από την Τρίτη 20 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 Μαΐου, με σκοπό να δημιουργήσουν και να μοιραστούν διαδικτυακά, ένα έργο αφιερωμένο στον αγαπημένο τους «Μεγάλο» ή «Μικρό»!

Παιδιά και έφηβοι (4-15): Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ μεγάλο? Τι θα θέλατε να κάνατε τώρα μαζί;

Ενήλικες 65+: Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε μακριά; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

Πάρτε μολύβι, χαρτί, χρώματα και ελάτε να γεμίσουμε το διαδίκτυο με τις πιο όμορφες εικόνες, σκέψεις και λέξεις! Να μικρύνουμε την απόσταση και να δείξουμε πώς οι γενιές έρχονται κοντά!

Όλα τα έργα από τη δράση «Μικροί & Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»» θα αναρτηθούν στη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

Στο τέλος της ενέργειας, θα δημιουργηθεί κολλάζ από τα έργα (ζωγραφική και κείμενα) όλων των συμμετεχόντων, το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους (65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους. 

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να δώσει χώρο στη δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων διαφορετικών γενεών και προβάλλοντάς τα, να αναδείξει την ανάγκη και τη σημασία της διαγενεακής, επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ηλικιακές διακρίσεις και «αποστάσεις».

Περισσότερες πληροφορίες https://antama.gr/about.php

Για οποιαδήποτε επικοινωνία μπορείτε να στείλετε email: contact@antama.gr

Η διάρκεια της ενέργειας παρατείνεται έως και τις 16/5 κατόπιν αιτήματος κάποιων μικρών μας φίλων ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν και να στείλουν το έργο τους.

Μπορείτε να βλέπετε τα έργα εδώ: https://antama.gr/hcm.php

Σχετικά με την ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Η ΑΝΤΑΜΑ ιδρύθηκε με στόχο να λειτουργεί ως ΓΕΦΥΡΑ που θα συνδέει τους ανθρώπους ηλικίας 65+ με συνομήλικους και νέους, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και διαγενεακών δράσεων, ώστε να συμβάλει στο χτίσιμο μίας Κοινωνίας ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ σε όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>