Φέτος στις γιορτές το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!

Κάθε μέρα είναι διαφορετική, από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

«Ανακαλύπτουμε το μουσείο» μέσα από χριστουγεννιάτικες δράσεις στα εκθέματα, όπως φτιάχνουμε το σκουφί του Αϊ-Βασίλη με σύρμα πίπας και δημιουργούμε φυσαλίδες, διαβάζουμε αινίγματα και παροιμίες στη σοφίτα κ.α.

«Τι θυμάμαι από τους παππούδες μου;»                                                          

Με τη βοήθεια της μέλισσας ρομπότ, ανακαλύπτουμε χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα συζητάμε, τα ζωγραφίζουμε και τα αναβιώνουμε

«Χριστουγεννιάτικες σβούρες».

Με ποιον τρόπο μπορούμε να εξαφανίσουμε τα χρώματα; Πειραματιζόμαστε με υλικά και χρώματα και κατασκευάζουμε μοναδικές χριστουγεννιάτικες σβούρες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Μελομακάρονα για τη νέα χρονιά»

Πόσα διαφορετικά υλικά χωράνε μέσα σε ένα μελομακάρονο; Κανέλλα και γαρύφαλλο μπερδεύονται γλυκά δημιουργώντας τραγανά μελομακάρονα για τις γιορτές!

«Στολίδια αλλιώτικα από τα άλλα»                                                              

Ένα πινέλο, λίγα χαρτιά, μάτια και κορδέλες μεταμορφώνονται και γίνονται στα χέρια μας στολίδια για τις γιορτές. 

«Ξεδιπλώνω τις ευχές μου»                                                          

Σε ποιον θα θέλαμε να στείλουμε ευχές; Ανακαλύπτουμε τη συλλογή χριστουγεννιάτικων καρτών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και δημιουργούμε μία τρισδιάστατη δική μας! Ποιοι θα ξεπηδήσουν από μέσα για να ευχηθούν;

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Γιορτάζουμε τα γενέθλια του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας που γίνεται 27 χρόνων!

«Χρόνια πολλά, χρόνια γλυκά»

Αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και άλλα υλικά μπερδεύονται μεταξύ τους και αφράτα γιορτινά κέικ φτιάχνονται ….μαγικά για το μουσείο μας που γιορτάζει!

«Ένας ήχος, μια ευχή»

Κατασκευάζουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, γράφουμε τραγούδια για τα γενέθλια του μουσείου, τα τραγουδάμε, και στέλνουμε τις… μουσικές μας ευχές

«Να τα πούμε;»

Μου ‘παν έλα να πάμε να δεις πως σπόροι, σιτάρι, φακές, άμμος, κι άλλα υλικά, με δημιουργικότητα και φαντασία μεταμορφώνονται σε μουσικά κρουστά, χτυπούν ρυθμικά και όλοι μαζί λέμε τα κάλαντα!

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά…

 «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα σας διηγηθώ!»

Πόσες διαφορετικές εκδοχές μπορεί να έχει ένα παραμύθι για τα Χριστούγεννα; Περιγράφουμε τα συναισθήματά μας, εμπνεόμαστε από χριστουγεννιάτικες ιστορίες και δημιουργούμε το δικό μας πρωτότυπο παραμύθι.

«Η βασιλόπιτα της νέας χρονιάς»

Προετοιμαζόμαστε για την καινούργια χρονιά, φτιάχνουμε το φλουρί της βασιλόπιτας, τη βασιλόπιτα και ευχόμαστε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά σε όλον τον κόσμο.

«Ο Αϊ-Βασίλης στο δέντρο μου» 

Πώς ο κύκλος μεταμορφώνεται σε Άγιο Βασίλη; Ποια υλικά θα διαλέξω, για να φτιάξω τα μάτια του, τη ζώνη και τη γενειάδα του; Φτιάχνουμε  Αγιοβασιλάκια και στολίζουμε το δέντρο μας.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Υποδεχόμαστε το νέο έτος…

 «Το ημερολόγιο της νέας χρονιάς»

Τι θα κάνουμε τον χρόνο που έρχεται; Ποιες μέρες είναι σημαντικές για εμάς; Βλέπουμε μπροστά και εικονογραφούμε το δικό μας ημερολόγιο για τη νέα χρονιά! Με κολάζ και ζωγραφική δίνουμε τη δική μας όψη στον κάθε μήνα του χρόνου και δημιουργούμε το προσωπικό μας ημερολόγιο.

«Ένα γούρι για εμένα και την οικογένειά μου»

Αξιοποιούμε τη συλλογή του Μουσείου για να μας δώσει έμπνευση και να φτιάξουμε το δικό μας γούρι για τη νέα χρονιά!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

 «Άλλος ένας χρόνος στη γη»

Τα παιδιά κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι σε διάφορες χώρες του κόσμου, με εργαλεία αντικείμενα και εικόνες από τον κάθε λαό. Συλλέγουν στοιχεία για τον τρόπο που ο κάθε λαός γιορτάζει τον νέο χρόνο και δημιουργούν ένα σύμβολο για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την παράδοση του λαού που τα ίδια θα επιλέξουν.

«Αποτυπώνω τη νέα χρονιά!»

Τι είναι το αποτύπωμα; Πώς μπορώ να δημιουργήσω αποτυπώματα; Ποια αντικείμενα ή μέρη του σώματος μπορώ να αποτυπώσω; Τι σχέση μπορεί να έχει ένα αποτύπωμα με τη νέα χρονιά; Τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν τα δικά τους  αποτυπώματα, δημιουργώντας μια πρωτότυπη αφίσα για τη νέα χρονιά…..

«Στη σκιά των Καλικαντζάρων»

Η παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι φεύγουν με τον αγιασμό των νερών. Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα τους ξορκίσουμε παίρνοντας τον ρόλο τους και παίζοντας με το σώμα μας πίσω από το πανί.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

«Ένα παιχνίδι για τις γιορτές»

Ποια αντικείμενα μας θυμίζουν τις γιορτές των Χριστουγέννων; Πόσα από αυτά μπορούμε να ανακαλύψουμε σήμερα στο Μουσείο; Τα αποτυπώνουμε και δημιουργούμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο παιχνίδι!

«Τα φώτα και ο φωτισμός»

Τι συμβολίζει το φως; Για ποιον λόγο το γιορτάζουμε; Αντιλαμβανόμαστε τον ιερό χαρακτήρα που προσδίδουν οι άνθρωποι σ’ αυτό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και φτιάχνουμε ένα φαναράκι για το δικό μας φως.

«Γλυκό για τους εορτάζοντες»

Πόσα διαφορετικά υλικά χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τρουφάκια; Τι γεύση έχουν; Πώς θα τα στολίσουμε; Πειραματιζόμαστε με τα υλικά, τα δοκιμάζουμε και  μαγειρεύουμε τα πιο νόστιμα κεράσματα!

Χρήσιμες πληροφορίες

Για τη συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα απαιτείται συμπλήρωση φόρμας εγγραφής &  ιατρικού δελτίου καθώς και επίδειξη δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test τελευταίου εικοσιτετραώρου πριν από κάθε ημέρα συμμετοχής

Τα παιδιά κατά την παραμονής τους στον χώρο κάνουν χρήση ατομικής μάσκας προστασίας

Κάθε ημέρα και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα περί ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων αλλά και τον διαθέσιμο χώρο του Μουσείου, θα συμμετέχουν το ανώτερο μέχρι 24 παιδιά, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες των 8 ατόμων βάσει της ηλικίας τους.

Ο χώρος  απολυμαίνεται καθημερινά ενώ υπάρχουν διαθέσιμα στην υποδοχή του Μουσείου και στους κοινόχρηστους χώρους απολυμαντικά υγρά.

Οι εργαζόμενοι  τηρούν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ώρες προσέλευσης & αποχώρησης: 8:00 – 8:30 το πρωί και 15:30 – 16:00

Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους: δεκατιανό γεύμα, μεσημεριανό γεύμα (που να μην απαιτεί ζέσταμα), παγούρι/μπουκάλι με νερό

Η οικονομική συμμετοχή για κάθε ημέρα είναι: 25,00 ευρώ για κάθε παιδί & 20,00 ευρώ για αδέλφια και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995-6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.