Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 & ώρες 17:00 – 20:00

Μια «καρτ ποστάλ» αλλιώτικη από τις άλλες

Κάρτες γεμάτες ευχές και αγάπη στο έκθεμα Σοφίτα! Τι ωραία ιδέα να δημιουργήσουμε πρωτότυπες κάρτες με ευχές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα εμπνευσμένοι από τη μεγάλη συλλογή «καρτ ποστάλ» του μουσείου μας.

Ζυμαρένια αστέρια

Μα, πόσα αστέρια υπάρχουν στον ουρανό! Άλλα έχουν ονόματα από θεούς, ζώα και αντικείμενα και άλλα αντί για όνομα, έχουν αριθμούς. Θα φτιάξουμε τα δικά μας ζυμαρένια αστέρια στο έκθεμα Κουζίνα εμπνευσμένοι από το αστέρι των Χριστουγέννων!

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 & ώρες 17:00 – 20:00

Τα γενέθλια του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (29.12.1994)

Αυτοσχέδια μουσικά όργανα

Γεμάτες μουσική οι μέρες μας των γιορτών. Ακούμε υπέροχα κάλαντα από όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουμε τα μουσικά όργανα από τη συλλογή του μουσείου, εμπνεόμαστε από αυτά και φτιάχνουμε τα δικά μας κρουστά όργανα στο έκθεμα Γεια σου Πυθαγόρα!

Μια τούρτα για το μουσείο

Το μουσείο μας μεγαλώνει και γιορτάζει. Πώς να είναι άραγε η τούρτα για τα 27α γενέθλιά του; Τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε; Τι σχέδιο θα της δώσουμε; Πώς θα σβήσουμε τα κεριά φορώντας τις μάσκες μας; Μια αυτοσχέδια τούρτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας στο έκθεμα Κουζίνα!

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 & ώρες 17:00 – 20:00

Ένα «οικολογικό» γούρι για τη νέα χρονιά

Τι σημαίνει γούρι; Τι γούρια άραγε έχουμε στο σπίτι μας;  Φτιάχνουμε ένα γούρι με υλικά  φιλικά προς τον πλανήτη μας και το στολίζουμε με αισιοδοξία, χαρά και αγάπη. Στο εργαστήρι Ανακύκλωσης!

Παίζουμε τους καλικάντζαρους σε «θέατρο σκιών»;

Φτιάχνουμε και ζωντανεύουμε το έθιμο των καλικάντζαρων! Το δέντρο της ζωής, παιχνιδιάρικα ξωτικά, αστείοι καλικάντζαροι και ό,τι άλλο σκαρφιστούμε, ζωντανεύουν με απίθανες ιστορίες πίσω από το πανί του θεάτρου σκιών στη Σοφίτα του μουσείου!

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη ροή και δεν έχουν οικονομική συμμετοχή.

Κάθε Τετάρτη & ώρες 17:00-20:00, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας λειτουργεί για συγκεκριμένο αριθμό κοινού, παιδιά από 3 ετών και πάνω και τους συνοδούς τους και με τηλεφωνικό προγραμματισμό της επίσκεψης (*) στο 2103312995 σε δύο χρονικές ζώνες, 17:00 – 18:15 και 18:45 – 20:00.

(*)  Για την επίσκεψη στον χώρο απαιτούνται

  • χρήση ατομικής μάσκας προστασίας από μικρούς και μεγάλους και επιπλέον
  • για τους ενήλικες επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίων 6 μηνών
  • για τους ανήλικους από τεσσάρων (4) έως δώδεκα (12) ετών επίδειξη δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test τελευταίου εικοσιτετραώρου.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.