Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς* που φέτος, γιορτάζεται για 6η χρονιά και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξανα-παίζουμε;» για όλη την οικογένεια (ενήλικες και παιδιά Α’-Στ’ Δημοτικού), το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 & ώρες 11:15 – 12:30.

Η δράση έχει σκοπό να αναδείξει το επάγγελμα του Συντηρητή και τον ρόλο του σ’ ένα Μουσείο. Μέσα από τα αντικείμενα των συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου αναζητούμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

– Τι φθορές μπορούν να προκύψουν σε ένα αντικείμενο και γιατί;

– Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη συλλογή μας;

– Τι γίνονται τα αντικείμενα  που χαλάνε;

Φέρνουμε μαζί μας το παιχνίδι που χάλασε, έσπασε ή του λείπει ένα κομμάτι και μαζί βρίσκουμε τρόπους επανάχρησής του!

Εμπνεόμαστε από εργασίες συντήρησης σε αντικείμενα του Μουσείου, αξιοποιούμε διαφορετικά υλικά, κολλάμε, ράβουμε, χρωματίζουμε και ξαναπαίζουμε!

Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6, (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00)

* Οι δράσεις συντονίζονται από κοινού από τους: Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  Ελληνικό Τμήμα του ICOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.