Η Premier Capital Ελλάς Α.Ε. (McDonald’s) και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη σπουδαιότητα της Ασφάλειας Τροφίμων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων (7 Ιουνίου).

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων:

«Αγοράζουμε με ασφάλεια»: Στο κατάστημα τροφίμων του μουσείου, μέσα από παιχνίδι ρόλων, αγοράζουμε τρόφιμα για την προετοιμασία μιας συνταγής, ερευνούμε τις ετικέτες, επικεντρωνόμαστε στην ημερομηνία λήξης και τη σημασία τους. Δημιουργούμε τη δική μας συσκευασία με τα απαραίτητα στοιχεία για την ασφάλειά τους.

«Το παιχνίδι της Ασφάλειας Τροφίμων»: Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να παρασκευάζουμε, να αγοράζουμε, να συντηρούμε και να καταναλώνουμε τα τρόφιμα με ασφάλεια.  

«Φτιάχνουμε τα δικά μας μπισκότα»: Ακολουθούμε τη διαδικασία προετοιμασίας πριν το μαγείρεμα, πλένουμε χέρια, φοράμε ποδιά, σκουφί και εξετάζουμε πού και πώς αποθηκεύονται οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα δικά μας μπισκότα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995-6 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00), επιλέγοντας μία από τις χρονικές ζώνες επίσκεψης:  Α’ Ζώνη: 11:00 – 12:45 ή Β’ Ζώνη: 13:15 – 15:00.

Κατά την άφιξή σας στο μουσείο, δηλώνετε στην υποδοχή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμείτε να λάβετε μέρος. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 45 λεπτά. Τα προγράμματα υλοποιούνται παράλληλα και οι ώρες διεξαγωγής τους ανά χρονική ζώνη είναι οι εξής:

Στην Α’ Ζώνη κατά τις ώρες 11:00-11:45 και 12:00-12:45 και στη Β’ Ζώνη κατά τις ώρες 13:15-14:00 και 14:15-15:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.